Rostade kikärtor och vegansk kladdkaka med citron
Idag bjuder vi på en hel meny du lätt kan bjuda såväl vegetarianer som veganer på; Rostade kikärtor och vegansk kladdkaka med citron. Den gemensamma faktorn är en helt vanlig paket kikärtor. I huvudrätten rostas kikärtorna och till desserten används kikärtsspadet, även kallat aquafaba, till att göra kladdkakan extra kladdig.
Skulle du nu inte vara varken vegan eller vegetarian är detta precis lika gott för oss alla! Kladdkakan är faktiskt en riktig höjdare!
Dagens meny
Huvudrätt: Pasta med timjanfrästa rotfrukter, tomatsås och ugnsrostade kikärter
Dessert: Vegansk kladdkaka med citron
🍴 Pasta med timjanfrästa rotfrukter, tomatsås och ugnsrostade kikärter
Koka pasta.
Tärna några morötter fint, kanske en palsternacka, rödlök, vitkål, lite kålrot eller sellerirot? Helt beroende på vad som finns hemma. Fräs i en rejäl klick smör och krydda med mycket timjan, salt & peppar.
Tänk på: Ska du bjuda veganskt måste smöret och pastan såklart också vara veganskt.
Tomatsås: Öppna en burk krossade tomater, koka upp i en kastrull med grönsaksbuljong och timjan.
Ugnsrostade kikärtor
Färdigkokta kikärtor blandas med olja och kryddor (paprikapulver, chilipulver, spiskummin, salt & peppar).
Sätt in i ugnen, 200 grader, 35 minuter.
Servera pastan med tomatsås, rotfrukter och kikärtor.
Den här kladdkakan är härligt kladdig med en frisk touch av citronen. Du kan servera den precis som den är, eller med en klick havregrädde och färska bär.
Vegansk kladdkaka med citron
150 g veganskt margarin
3 dl socker
2,5 dl vetemjöl
ca. 1 dl kikärtsspad (aquafaba) från 1 förpackning kikärtor
salt
1 citron (zest och saft)
1 msk ströbröd
Sätt ugnen på 200 grader.
Smöra och bröa en form, ca 22-24 cm i diameter.
Smält margarinet och rör ner resten av ingredienserna till en jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda ca 20 min.
Låt gärna stå en stund, så att den hinner stelna lite.
Källa: Kladdkakan kommer ursprungligen härifrån: https://www.hemkop.se/recept/vegansk_kladdkaka
Reklam:
Lämna en kommentar