Krämig pasta med kronärtskockshjärtan, zucchini och pinjenötter
Den här maträtten gick raka vägen in på min personliga topplista. Det säger jag iof så ofta att det snart inte betyder något, men jag älskar verkligen mat! Och den här Krämig pasta med kronärtskockshjärtan, zucchini och pinjenötter. Alltså, hur skulle jag inte kunna tycka om det?
Jag har sett varianter av det här recept hos Allt om Mat, Expressen och diverse olika bloggar/instagramkonton. Så jag vet inte riktigt vem jag ska tacka för inspirationen.
Krämig pasta med kronärtskockshjärtan, zucchini och pinjenötter
400 g pasta
1 burk kronärtskockshjärtan (390 g)
1 stor zucchini
2 vitlöksklyftor
2 äggulor
1-2 dl grekisk yoghurt
80 g riven ost, och här gäller det att välja något riktigt smakrikt och gott, typ en manchego.
olivolja, salt, peppar
till servering:
40 g pinjenötter (eller solroskärnor)
Starta ugnen på 250 grader. Låt kronärtskockorna rinna av. Krama ut vätskan och skär dem i fjärdedelar. Hyvla zucchinin i tunna skivor på längden med en potatisskalare. Skala och finhacka vitlöken.
Blanda kronärtskockor, zucchini och vitlök med lite olja i en ugnssäker form. Krydda med salt & peppar. Tillaga mitt i ugnen i ca 15 min.
Rosta pinjenötterna i en torr, het stekpanna. Låt svalna.
Rör ihop äggulor, yoghurt, ost, salt & peppar.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen men 1 min kortare. Låt pastan rinna av. Blanda pastan med yoghurtröran och rör ner tillsammans med kronärtskockorna. Strö över pinjenötterna och servera.
Reklam:
Lämna en kommentar