Lindas Grekiska allt-i-ett gryta med fetaost och oliver
Ett evigt vabbande och vobbande, men skönt att kunna ladda slowcookern och slippa tänka på maten under dagen. Det som blir bäst i grytan är köttgrytor av olika slag och vi valde vi att testa ett recept från @lindasmathorna
Enda skillnaden från hennes originalrecept är att jag tog färsk gul lök istället för lökpulver. Resultatet blev en god gryta och såväl middag som flera lunchlådor till oss.
Gillar du det här receptet och slowcooking vill jag gärna tipsa om att besöka Lindas sida: lindasmathorna.se
Grekisk allt-i-ett gryta med fetaost och oliver
1 kg grytbitar av nöt
1 gul lök, i bitar
6 potatisar, skalade och skurna i mindre bitar
1 zucchini, skuren i mindre bitar
1 grön paprika, skuren i mindre bitar
1 röd paprika, skuten i mindre bitar
2 burkar krossade tomater
3 dl matlagningsvin, rött
2 tsk pressad citron
4 msk tomatpuré
2 köttbuljongtärningar
1 dl vatten
2 tsk paprikapulver
1 msk oregano
1,5 tsk vitlökspulver
salt & peppar
Till servering:
oliver
fetaost
bröd
Bryn köttbitarna och löken i en stekpanna.
Lägg ner köttet i slowcookern och lägg i resten av ingredienserna och rör om.
Kör på låg i 8-10 timmar eller hög i 5-7 timmar.
Servera med smulad fetaost, oliver och ett gott bröd
Här är Lindas originalrecept:
https://lindasmathorna.se/dag-6-grekisk-allt-i-ett-gryta-med-fetaost-och-oliver/
Reklam:
Lämna en kommentar