Hallonglass i glassmaskin
Det var mot slutet på sommaren och vi var iväg på självplock av hallon. Solen värmde sådär lagom mycket och hallonen smakade helt underbart. Det första vi gjorde var att äta hallonen precis som de är, och frossade ordentligt. Sen gjorde jag ett par omgångar av den här magiska glassen “Hallonglass i glassmaskin” och frös in. En smak av sommaren att spara undan!
Jag skrev aldrig om detta förra året, utan har sparat undan detta tills nu, så var beredd när årets hallon börjar mogna :)
Hallonglass i glassmaskin
300 g rensade hallon
1 msk pressad citron
400 g sötad kondenserad mjölk (1 burk)
5 dl vispgrädde
Mixa bär och citronsaft till puré. Blanda i den kondenserade mjölken.
I en annan skål vispar du grädden fluffig, men inte för hårt!
Blanda grädden bland bärmoset. Kör smeten i glassmaskin. Den kommer att bli som mjukglass, men den blir bättre om du sen tar upp glassen, lägger i en skål och ställer i frysen ytterligare några timmar.
Reklam:
Lämna en kommentar