Elliots Gnocchi med pesto och soltorkade tomater

Kommer ni ihåg Elliot från Sveriges yngsta mästerkock 2021? Nä, kanske inte så många som gör det, men killen var fantastisk på mat och jag har följt honom på Instagram @masterchefelliot 

Det här är ett av hans recept i grunden, men jag har skrivit om det och anpassat det till hur vi lagar mat. Resultatet blir en en fantastiskt krämig gnocchi med massor av smak.

Elliots gnocchi med pesto och soltorkade tomater

Citronmarinerad kycklingfilé och Gnocchi med en sås på pesto och soltorkade tomater

till 4 portioner

Marinerad kyckling:
4 kycklingfiléer
citronsaft
salt & peppar
olja

Lägg kycklingen i en skål med ingredienserna och låt marinera minst 30 minuter, men gärna över natten i kyl.

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg kycklingen i en ugnssäker form och grilla den i ugnen tills den är klar. Det tar cirka 20 minuter, filéerna är färdiga vid 72 grader.

Gnocchi:
Gnocchi (2 st påsar gnocchi, ca 500 g per påse)
3 msk pesto
3 stycken hackade soltorkade tomater
2 stycken pressade vitlöksklyftor
4 dl grädde
salt & peppar

Koka gnocchin 2 minuter och lägg sedan i ett stekjärn med en klick smör. Tillsätt övriga ingredienser och låt puttra 5 minuter.

Till servering:
Grönsaker


Lämna en kommentar




Reklam: