Elliots Gnocchi med pesto och soltorkade tomater
Kommer ni ihåg Elliot från Sveriges yngsta mästerkock 2021? Nä, kanske inte så många som gör det, men killen var fantastisk på mat och jag har följt honom på Instagram @masterchefelliot
Det här är ett av hans recept i grunden, men jag har skrivit om det och anpassat det till hur vi lagar mat. Resultatet blir en en fantastiskt krämig gnocchi med massor av smak.
Citronmarinerad kycklingfilé och Gnocchi med en sås på pesto och soltorkade tomater
till 4 portioner
Marinerad kyckling:
4 kycklingfiléer
citronsaft
salt & peppar
olja
Lägg kycklingen i en skål med ingredienserna och låt marinera minst 30 minuter, men gärna över natten i kyl.
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg kycklingen i en ugnssäker form och grilla den i ugnen tills den är klar. Det tar cirka 20 minuter, filéerna är färdiga vid 72 grader.
Gnocchi:
Gnocchi (2 st påsar gnocchi, ca 500 g per påse)
3 msk pesto
3 stycken hackade soltorkade tomater
2 stycken pressade vitlöksklyftor
4 dl grädde
salt & peppar
Koka gnocchin 2 minuter och lägg sedan i ett stekjärn med en klick smör. Tillsätt övriga ingredienser och låt puttra 5 minuter.
Till servering:
Grönsaker
Reklam:
Lämna en kommentar