Gräddbakad spetskål och lax med dill
Vissa maträtter, då vill jag bara slicka tallriken ren och detta är en sån. Gräddbakad spetskål och lax med dill… alltså.. så gott! Det var ett år sedan vi gjorde denna första gången, då när spetskålen var som finast. Så håll utkik nu när de kommer till affärerna igen och är i säsong!
Gräddbakad spetskål
och lax med dill
till 4 portioner
4 bitar laxfile
1 spetskål
sås:
3 dl grädde
1 citron (citronzest + saft )
1 msk grönsaksfond
hackad färsk dill
salt & peppar
till servering:
ris
citronklyftor
ev. mer dill
citronmarinerade kikärtor (recept nedan)
Värm ugnen till 180 grader.
Klyfta spetskålen och fördela i en form tillsammans med laxen.
Rör ihop såsen och häll över laxen.
Ställ in i ugnen, ca 15-20 minuter tills laxen är färdig.
Tips: På bilden från ugnen ser ni att dottern fick göra sin egen variant, då hon redan från början sa att hon inte ville ha kryddorna. Så hon gjorde en variant med kål, lax, grädde och salt. Vilket hon sen glatt åt upp också!
Citronmarinerade kikärtor
kikärtor / dill / olivolja / flingsalt / citronsaft
Reklam:
Lämna en kommentar