Vad gör man med en faslig massa cheddarost?
Fick en stor Kvibille Cheddarost för ett tag sedan. Att äta den på mackan känns inte aktuellt, jag är inte sååå förtjust i smaken att jag vill ha den på mina frukostmackor nämligen.
Tips på vad jag kan göra med 1 kg cheddar ost? Receptförslag mottages tacksamt!
Kommentarer
Mian skrev 2009-07-24 klockan 15:31
Riv, in med den i frysen och du kan göra massor av god paj i höst.
Maria skrev 2009-07-24 klockan 16:49
Blanda riven cheddar med creme fraiche till önskad konsistens och servera på crostini tillsammans med valnötter. Eller använd oströran som "pålägg" på hamburgare.
mela skrev 2009-07-24 klockan 16:50
ha med inblandat i köttbullar blir gott men sätt inte i för mycket
Maria skrev 2009-07-24 klockan 16:53
Mian: Det var precis vad jag tänkte också! Någon favoritpaj som du rekommenderar att jag använder osten till?
Maria: Röran låter smarrig, men jag hoppar valnötterna. Har ingen lust att dö! ;-)
Kryddburken skrev 2009-07-24 klockan 19:38
Ytterliggare ett RIV-tips! Finriv den och blanda med finhackad jalapeno till härliga chili cheese balls, (ett recept ur boken "Västerbottenost") det blir himmelskt gott som snacks till en kall öl! :-)
Recept : http://kryddburken.wordpress.com/2008/05/12/chili-cheese-balls-steg-for-steg/
Anders Öhman skrev 2009-07-24 klockan 20:01
Quesadillas!
Riv osten(igen!)sprid ut på ena halvan av tortillas tillsamman med strimlad skinka(eller nå't annat gott) och hackad jalapeño. Vik över och stek på bada sidor i torr stekpanna. Skär tårtbita och frossa tillsammans med Corona Extra!
Sanna skrev 2009-07-24 klockan 21:29
Dela tomater på mitten, lägg på rikligt med ost och gratinera i ugnen. Gott till grillat kött.
mela skrev 2009-07-25 klockan 14:51
att blanda i köttbulls smeten är oxå gott men där skall det inte vara så mycket ost i
Milla skrev 2009-07-30 klockan 19:05
Det är riktigt gott att smaksätta med en god ost i enkel gryta, tex. stekt kyckling file någon grönsak, grädde och smaksätt med osten, enkelt som attan!
Lennart Öberg skrev 2018-05-27 klockan 19:42
Gör Crouque Monsieur.
Formbröd
Bregott
Kokt skinka
Tomat skivor
Tjock bit Cheddar
Ugn på 225 tills osten börjar flyta ut.
Himmelsk god !!
Maria Gutebring skrev 2022-11-17 klockan 16:45
Pizza Bianco på Libabröd. Finhacka champinjoner och låt svettas i stekpanna, tillsätt smör och finhackad lök och fräs i smör, salta och peppra och låt det steka ihop en stund och svalna. Klipp bacon i småbitar och stek. Bred ett lager Philadelphiaost på Libabrödet. Bred på Champinjonsmöret. Strö lökpulver över hela. Hyvla på Cheddarost så det täcker hela pizzan, fördela baconet jämnt över hela. Grädda i 225 grader ca 5-10 minuter. Ät och njut! ( fler godsaker finns i boken Sparmat - för det lilla hushållet)
Maria skrev 2022-11-18 klockan 07:27
Maria: Låter supergott! Tack för tipset!
Reklam:
Lämna en kommentar