Vad gör man med en faslig massa cheddarost?

Fick en stor Kvibille Cheddarost för ett tag sedan. Att äta den på mackan känns inte aktuellt, jag är inte sååå förtjust i smaken att jag vill ha den på mina frukostmackor nämligen.

Tips på vad jag kan göra med 1 kg cheddar ost? Receptförslag mottages tacksamt!

Kommentarer

Mian skrev 2009-07-24 klockan 15:31

Riv, in med den i frysen och du kan göra massor av god paj i höst.

Maria skrev 2009-07-24 klockan 16:49

Blanda riven cheddar med creme fraiche till önskad konsistens och servera på crostini tillsammans med valnötter. Eller använd oströran som "pålägg" på hamburgare.

mela skrev 2009-07-24 klockan 16:50

ha med inblandat i köttbullar blir gott men sätt inte i för mycket

Maria skrev 2009-07-24 klockan 16:53

Mian: Det var precis vad jag tänkte också! Någon favoritpaj som du rekommenderar att jag använder osten till? Maria: Röran låter smarrig, men jag hoppar valnötterna. Har ingen lust att dö! ;-)

Kryddburken skrev 2009-07-24 klockan 19:38

Ytterliggare ett RIV-tips! Finriv den och blanda med finhackad jalapeno till härliga chili cheese balls, (ett recept ur boken "Västerbottenost") det blir himmelskt gott som snacks till en kall öl! :-) Recept : http://kryddburken.wordpress.com/2008/05/12/chili-cheese-balls-steg-for-steg/

Anders Öhman skrev 2009-07-24 klockan 20:01

Quesadillas! Riv osten(igen!)sprid ut på ena halvan av tortillas tillsamman med strimlad skinka(eller nå't annat gott) och hackad jalapeño. Vik över och stek på bada sidor i torr stekpanna. Skär tårtbita och frossa tillsammans med Corona Extra!

Sanna skrev 2009-07-24 klockan 21:29

Dela tomater på mitten, lägg på rikligt med ost och gratinera i ugnen. Gott till grillat kött.

mela skrev 2009-07-25 klockan 14:51

att blanda i köttbulls smeten är oxå gott men där skall det inte vara så mycket ost i

Milla skrev 2009-07-30 klockan 19:05

Det är riktigt gott att smaksätta med en god ost i enkel gryta, tex. stekt kyckling file någon grönsak, grädde och smaksätt med osten, enkelt som attan!

Lennart Öberg skrev 2018-05-27 klockan 19:42

Gör Crouque Monsieur. Formbröd Bregott Kokt skinka Tomat skivor Tjock bit Cheddar Ugn på 225 tills osten börjar flyta ut. Himmelsk god !!

Maria Gutebring skrev 2022-11-17 klockan 16:45

Pizza Bianco på Libabröd. Finhacka champinjoner och låt svettas i stekpanna, tillsätt smör och finhackad lök och fräs i smör, salta och peppra och låt det steka ihop en stund och svalna. Klipp bacon i småbitar och stek. Bred ett lager Philadelphiaost på Libabrödet. Bred på Champinjonsmöret. Strö lökpulver över hela. Hyvla på Cheddarost så det täcker hela pizzan, fördela baconet jämnt över hela. Grädda i 225 grader ca 5-10 minuter. Ät och njut! ( fler godsaker finns i boken Sparmat - för det lilla hushållet)

Maria skrev 2022-11-18 klockan 07:27

Maria: Låter supergott! Tack för tipset!

Lämna en kommentar




Reklam: