Varmrökta potatisar
Det bästa jag vet att röka är lax. Finns så saker som slår en helt ny varmrökt lax. Men, jag är fortfarande nyfiken på om jag kanske kan hitta fler användningsområden för vårt rökskåp där råvaran blir lika bra. Så idag fick jag för mig att testa att varmröka potatis.
Varmrökt potatis i rökskåp
potatis
till servering:
salladslök
färsk spenat
buffelmozzarella
salt
Skala potatisarna. Förkoka dem så att de är nästan helt färdiga.
Lägg in potatisarna i röken på ca 90 grader 1 timme.
Fördela sedan potatis, hackad salladslök, färsk spenat, mozzarella och salt på ett uppläggningsfat.
Här serveras potatisen med lax, tomater och en sås gjord på grekisk yoghurt, citronzest och hackad färsk rosmarin.
Potatisen fick en läcker färg efter rökningen, ytan nästan åt det söta hållet och insidan krämig. En mycket god middag helt enkelt :)
Kommentarer
Anders skrev 2021-08-27 klockan 11:20
Varmrökt potatis låter ju galet gott! Vad synd att jag inte har någon rök. :-)
Millan skrev 2021-08-31 klockan 07:29
Anders: Det går att göra i vanliga grillen också. Jag har inte riktigt koll på hur det fungerar, men indirekt svag värme och flis så ska det gå att få till. /Millan
Reklam:
Lämna en kommentar