Pasta med jordärtskocka och bacon
Det här är en typ carbonara-variant, där jordärtskockan får spela huvudrollen. Barnen var väl i ärlighetens namn inte lika förtjusta som jag, men jag tycker det här är gott!
Pasta med jordärtskocka och bacon
till 4 portioner
400 g jordärtskocka
1 paket bacon (ca 125 g)
2 klyftor vitlök
1 tsk timjan
2 dl grädde
2 dl mjölk
1-2 dl riven parmesan
3 äggulor
till servering:
pasta
extra bacon
parmesan
nymalen peppar
Skala jordärtskockorna och skiva dem tunt. Lägg dem i skål med kallt vatten, för att undvika att de blir bruna.
Klipp ner baconet i ett stekjärn. Skala och finhacka vitlöken och fräs upp tillsammans med baconet. Krydda med timjan.
Lägg ner jordärtskocksskivorna. Och låt fräsa några minuter.
Häll på grädde och mjölk och låt koka upp. Jordärtskockan ska ha blivit mjuk vid det här laget. Annars låt den puttra några minuter. Blanda ner parmesan och äggulor och krydda med svartpeppar.
Servera med pasta.
Reklam:
Lämna en kommentar