Vit chokladkladdkaka med hallonsås
Den 7 november var det kladdkakans dag och bättre sent än aldrig delar jag nu med mig av receptet på kladdkakan vi gjorde då :) För den här passar precis lika bra till alla hjärtansdag som är på söndag!
Vit chokladkladdkaka med hallonsås
200 g vit choklad
200 g smör
2 dl socker
1 dl vetemjöl
2 ägg
Sätt ugnen på 185 grader varmluft. Klä en springform med bakplåtspapper.
Bryt chokladen i mindre bitar. Smällt smöret i en kastrull och blanda ner chokladen så att den smälter i smöret. Rör ner sockret. Sikta ner mjölet och knäck i äggen. Rör ordentligt nu! Det kan se ut som att smeten skär sig, men bara rör på så går den strax ihop.
Häll smeten i formen och grädde 15-20 minuter. Gyllenbrun på ytan men kladdig i mitten är målet. Låt svalna innan du serverar.
Hallonsås
250 g djupfrysta hallon
2 msk mörkt muscovadosocker
Koka upp hallon och socker och mixa ihop till sås.
Reklam:
Lämna en kommentar