Sötpotatispommes med parmesan
Satt och planerade veckans mat en dag och undrade varför jag inte kunde hitta mitt recept på sötpotatispommes. Men tydligen har jag inte bloggat om det tidigare. Kanske för att det är så enkelt? Oavsett vilket är det otroligt gott så har ni inte testat är det på tiden :)
Skär sötpotatis i tjocka stavar och lägg i vatten minst en timme, men gärna upp mot ett dygn för att dra ut stärkelsen.
Häll av potatisen och torka dem. Vänd i lite majsstärkelse, salt & peppar.
Godast blir om du sen friterar dem, men det går utmärkt att tillaga dem i ugnen också. Ca 25 minuter, 250 grader, rör runt efter halva tiden.
Om du har friterat: Lägg på fint riven parmesan direkt när du tar upp dem från oljan och låt osten smälta.
Om du kör i ugnen, lägg på osten när det återstår ca 10 minuter i ugnen.
Krydda med lite persilja på slutet.
Det perfekta tillbehöret till sommarens grillade måltider :)
Fungerar lika bra till kött som fågel som vegetariskt.
Reklam:
Lämna en kommentar