Lyxig torsk i gräddig dijonsenapssås med dill
Vissa maträtter är bara så goda att man inte vill sluta äta. Den här såsen, som egentligen innehåller lite väl mycket senap för mig, men som blir så perfekt ihop med den söta palsternackan är ren matlycka för mig! Jag kan inte sluta äta trots att jag är mätt!
Lyxig torsk i gräddig dijonsenapssås med dill
till 4 portioner
500 g torskfilé
sås:
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
2-3 msk dijonsenap
1 fiskbuljongtärning
1 tsk vitvinsvinäger
250 g körsbärstomater
1 knippe färsk dill
salt & peppar
Potatis- och palsternacksmos
500 g potatis
500 g palsternacka
1 dl mjölk
salt & peppar
till servering:
ärtskott eller några andra grönsaker
Skala potatis och palsternacka och skär i bitar. Ångkoka dem mjuka. Mosa till ett klumpligt mos med varm mjölk. Krydda med lite salt & peppar.
Blanda grädde, mjölk, dijon, buljong och vinäger i en stor stekpanna. Låt koka upp.
Skär fisken i stora bitar och lägg i. Låt puttra på svag värme några minuter så att fisken precis blir färdig.
Halvera tomaterna och lägg i. Klipp över dillen och blanda.
Servera tillsammans med moset och gärna lite extra grönsaker.
Inspirationen kommer från Allt om mat nr 1/2017.
Reklam:
Lämna en kommentar