Kebabspett
För mig är det här sommarmat! Nygrillade kebabspett med rostade rotfrukter, grönsallad och tzatziki.
Kebabspett
till 4 portioner
Ingredienser:
500 gr nötfärs
1 tsk spiskummin
1 tsk mild paprika
1 pressad vitlöksklyfta
1 ägg
salt, svartpeppar
olja till grillningen
Gör så här:
1. Blanda färsen med kryddor och ägg och den pressade vitlöksklyftan.
2. Forma till avlånga biffar.
3. Lägg på en skärbräda och pensla biffarna med olja.
4. Grilla på att riktigt varm grill och vänd efter 3-4 minuter. Grilla tills de är helt genomstekta.
Smaklig måltid!
Marias kommentar:
Jag serverade mina kebabspett med rostade rotfrukter, grönsallad och tzatziki till. Tabbouleh tillsammans med Libabröd är också väldigt goda smakkompisar till dessa spett. Blir det några över så går de bra att frysa och sedan värma i micron.
Reklam:
Lämna en kommentar