Kolakladdkaka
Jag fick efterrätt när vi fördelade uppgifter till nyårsafton. Jag bestämde mig för att göra en klassiker i form av en banoffee pie, men även en kolakladdkaka.
Ingredienser:
225 gr smör
2 dl strösocker
1,5 dl farinsocker
0,5 tsk salt
1 burk karamelliserad mjölk/dulce de leche à 397 g
2,5 dl vetemjöl
3 ägg
Till serveringen: kolasås, vispad grädde och hallon
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Kläm fast ett papper i botten på en vanlig springform.
3. Smält smöret på medelvärme i en kastrull.
4. Blanda alla övriga ingredienser i en bunke och vänd i det smälta smöret också. Blanda ihop smeten med hjälp av en ballongvisp till en jämn smet.
5. Häll upp smeten i formen och grädda kakan mitt i ungen i ca 30-35 minuter, eller tills kanterna är gräddade och mitten fortfarande är dallrig.
6. Lått kakan svalna och stelna i kylen i minst 4h, helst över natten innan du serverar den med vispgrädde, kolasås och färska hallon.
Marias kommentar:
Barnen gillade verkligen denna kaka, personligen tyckte jag att den blev på tok för söt och är ingenting jag kommer göra igen. Hallonen till var ett absolut måste för att balanser allt det söta.
Reklam:
Lämna en kommentar