Snabblagad pastagratäng med rostade solrosfrön
Det här med barn och mat tycker jag är mycket intressant. Jag kan stå i timmar och göra min egen fantastiska tomatsås och barnen vägrar äta. Sen i ren desperation en dag köper jag en burk färdig tomatsås och ett av barnen blir överlycklig och vill ha mer – för det smakar som i skolan.. Den här rätten är god och framför allt väldigt snabb- och lättlagad. Som extra bonus åt barnen så det stod ur öronen på dem.
Snabblagad pastagratäng med rostade solrosfrön
2 förpackningar fylld färsk pasta typ tortellini
2 burkar färdig tomat-pastasås (jag trodde jag skulle klara mig på en burk, men jag fick ta fram en burk till, så därför bara en på fotot)
1 kula mozzarella
rostade solrosfrön:
1 dl solrosfrön
olja
salt
till servering:
grönsaker, ex. rucola
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Lägg sedan i en smord ugnssäker form.
Häll över såsen och blanda. Skär mozzarellan i bitar och strö över.
Sätt in i ugnen, 200 grader ca 20 minuter.
Servera med grönsaker.
Som extra bonus fungerar rester ypperligt att lägga i lunchlådan och värma i micro dagen efter.
Reklam:
Lämna en kommentar