Vegetarisk “köttfärssås” med svarta belugalinser / Belugnese
En supergod vegetarisk “köttfärssås” med svarta belugalinser, som även kallas Belugnese, passar lika bra till middag som i lunchlådan. Gör en ordentlig sats och frys in, för den blir bra även efter en runda i frysen.
Vegetarisk “köttfärssås” med svarta belugalinser
2 dl okokta belugalinser
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
olja
3 morötter
1 palsternacka
2 msk tomatpuré
(Om du ser selleri på bilderna så går det utmärkt att blanda ner det också, jag “tömmer” vilka saker jag har kvar i kylen.)
2 paket/burkar finkrossade tomater
3 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
0,5 msk balsamvinäger
3 tsk oregano
2 tsk timjan
2 tsk torkad basilika
2 msk djupfryst hackad persilja
salt & peppar
till servering:
pasta
ev. lite persilja som dekoration
Skala och finhacka gul lök och vitlök. Fräs i olja tills löken mjuknat, utan att ta färg.
Skala morötter och palsternacka och grovriv. Blanda med löken och tomatpuré och fräs en kort stund.
Tillsätt resterande ingredienser och låt puttra minst 30 minuter, men gärna längre så att smakerna verkligen sätter sätt sig.
Koka linserna enligt anvisningar på förpackningen och blanda ner strax innan servering. Jag vill inte riskera att de blir helt sönderkokta, utan vill ha kvar belugalinsernas lite tuggiga konsistens.
Servera tillsammans med pasta.
Reklam:
Lämna en kommentar