Sesampanerad torskfilé med picklad rödlök och broccolipuré
Den här rätten gjorde succé när jag postade bilder på min instastory. Egentligen inget konstigt eller märkligt, utan bara väldigt rena och goda smaker. Broccoli-purén smakar egentligen inte så mycket, utan blir mest ett milt tillbehör. Den picklade löken ger lite krisp och är perfekt med torsken.
Sesampanerad torskfilé med picklad rödlök och broccolipuré
till 4 portioner
4 bitar torskfilé/torskrygg
1/2-1 dl mjöl
1 ägg
1/2 dl skorpmjöl
1/2 dl sesamfrön
salt & peppar
smör
Vänd fiskbitarna i mjölet. Pensla med ett uppvispat ägg. Vänd i skorpmjöl blandat med salt & peppar och sesamfrön. Stek i rejält med smör tills fisken är färdig.
Broccolipuré:
500 g fryst broccoli
100 g färskost
rikligt med både salt & peppar
Lägg broccolin i kokande vatten och koka tills den är mjuk. Häll av vattnet och låt droppa av ordentligt. Mixa samman med färskosten.
Picklad rödlök:
några rödlökar, typ 3-5 st
1 dl ättiksprit, 12 %
2 dl socker
3 dl vatten
Blanda ättika, vatten och socker i en stor burk med lock. Rör tills sockret löst sig.
Skala och skiva rödlöken i tunt. Lägg ner rödlöken i lagen och blanda. Låt stå, gärna ett dygn innan servering. Förvara svalt.
till servering:
ugnsrostade rotfrukter ex. potatis och morötter
Reklam:
Lämna en kommentar