Vegansk kokos- och spenatsås med kikärtor
Vi snackar ibland pengar på jobb och jag inser att min familj lägger väldigt mycket pengar på mat. Visst, det är ju en nödvändighet att äta, men samtidigt tycker vi om mat och att testa nya saker. Men när veckohandlingen når nya dyrhetshöjder får jag ångest och börjar leta billigare alternativ, utan att maten för den sakens skull blir full av antibiotika och andra märkliga kemikalier.
Det var då jag surfade in på Portionen under tian första gången. Trodde sidan skulle vara fylld dåliga lågbudget-alternativ. Ungefär som när jag testat billiga matkassar och vi suttit och ätit torr bulgur med en korv, utan några andra tillbehör. Men alla de tankarna tar jag tillbaka efter att ha testat flera recept från sidan. Massor av goda och smakrika veganska och vegetariska recept. Här är en av grytorna vi testade och som räckte till flera lunchlådor och dessutom blev bra efter en runda i frysen!
Vegansk kokos- och spenatsås med kikärtor
till 8 portioner
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
olja
3 cm färsk ingefära eller 2 msk djupfryst hackad
1 tsk kardemumma
1 tsk chiliflakes
1 tsk spiskummin
500 g fryst, hackad spenat
1 grönsaksbuljongtärning
1 förpackning krossade tomater (ca 3-4 dl)
2 dl vatten
1 burk kokosmjölk
10 dl kokta kikärtor, ca 3 burkar
till servering:
bulgur/cous cous/matvete/mathavre
Skala gul lök och vitlök, hacka fint och fräs i en gryta med lite olja tills det börjar mjuka. Tillsätt ingefära, kardemumma, chiliflakes, spiskummin. Låt fräsa med.
Lägg i spenat, buljongtärning, krossade tomater, vatten och kokosmjölk.
Låt puttra ca 10 minuter. Lägg i kikärtorna och låt allt bli varmt.
Källa: Dock ändrat en del med kryddningen och proportioner. https://undertian.com/recept/vegansk-kokos-och-spenatsas-med-kikartor/
Reklam:
Lämna en kommentar