Pizza med kronärtskockskräm, grönsaker och chèvre
Den här sommaren har verkligen gått i pizzans tecken hemma hos oss. Dels tycker vi ju själva om det, men såsnart vi bjudit hem vänner så önskar de pizza. Jag tycker själv att en klassisk pizza med tomatsås, svamp, skinka och mängder med ost är det bästa. Men det blir lite tröttsamt i längden så varje gång vi gjort pizza har jag haft som mål att få ihop minst en ny, mer eller mindre spännande kombination. Den här med kronärtskockskräm och grönsaker blev en riktig favorit hos både mig och gästerna.
Pizza med kronärtskockskräm, grönsaker och chèvre
till 2 pizzor
Pizzadeg (se det här inlägget för tips >>)
Kronärtskockskräm (gör egen eller köp färdig, just den här gången köpte jag Garants som innehåller parmesan och cashewnötter, vilket är riktigt gott)
chevre
mozzarella och/eller annan riven ost
Grönsakstopping:
2 vitlöksklyftor
1 liten aubergine
1 liten rödlök
1 gul paprika
olja
salt & peppar
örtkryddor (lite timjan och/eller rosmarin är jättegott)
till servering:
ruccola
Finhacka vitlöksklyftorna. Tärna auberginen. Klyfta löken och skär paprikan i mindre bitar. Fräs allt i lite olja i en stekpanna. Krydda och fräs tills grönsakerna börjar mjukna. Detta kan du förbereda flera timmar innan.
Bred kronärtskockskrämen på bottnarna.
Fördela grönsakerna. Smula över chevre och övrig ost.
In i ugnen tills pizzorna är färdiga :)
Tips: Kolla in det här pizza-inlägget för att få tips på bra degar och andra toppingar >>
Reklam:
Lämna en kommentar