Linsbiffar med belugalinser
Riktigt goda linsbiffar med tugg i, men de tar lite tid att göra då det är många steg. Så gör gärna lite extra när du ändå är igång och frys in.
Fungerar riktigt bra att värma dagen efter i micro också.
Linsbiffar med belugalinser
till 4 portioner
1,5 dl Belugalinser
4,5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 morot, finriven (ca 100 g)
1 liten gul lök, finhackad
1 klyfta vitlök, finhackad
3 soltorkade tomater + olja från burken
1 stor potatis ca 200 gram, kokt
2 äggulor
1 tsk Dijonsenap
salt & peppar
Till stekning:
olja
Till servering:
Sallad
Sås (räcker finfint med typ en klick matlagningsyoghurt/creme fraiche/turkisk yoghurt)
Cous cous/bulgur/mathavre
Koka belugalinserna enligt anvisningar på förpackningen och låt dem svalna. Mosa dem slarvigt med en gaffel, du ska fortfarande ha kvar en del hela linser.
Riv moroten fint, finhacka lök och vitlök samt tomaterna. Fräs tillsammans med lite av oljan från tomaterna. Låt svalna.
Mosa den kokta potatisen och blanda ihop med linserna och grönsaksfräset.
Rör ner äggula och smaksätt med dijonnsenap, salt & peppar.
Värm upp olja i ett stekjärn och klicka i smeten till små biffar.
Stek på medelvärme i ett par minuter på varje sida.
Reklam:
Lämna en kommentar