Ugnsbakade köttbullar med fetaost och mozzarella
Lättlagad vardagsmat kan man aldrig få för mycket av tycker jag. Här är ett läckert recept på ugnsbakad köttbullar i tomatsås. Använd vilken typ av färs du råkar ha hemma, det mesta blir bra. Men missa inte den lilla twisten med rostad lök i, för det gör detta till något mer än vanliga köttbullar.
Fungerar riktigt bra att lägga i lunchlådan också. Så gör lite extra och frys in i portionsformar.
Ugnsbakade köttbullar med fetaost och mozzarella
till 4-5 portioner
500 g färs av något slag
1 dl havregryn
1,5 dl vatten
1 dl rostad lök
3 tsk fransk senap
1 ägg
salt och peppar
100 g fetaost, smulad
sås:
1 burk körsbärstomater
1 burk krossade tomater
1/2 msk torkad oregano
2 mozzarella kulor, á 120 g
till servering:
pasta eller bröd
grönsaker
Sätt ugnen på 225 grader.
Köttbullar: Blanda havregryn och vatten, låt svälla 5–10 minuter.
Blanda ner resterande ingredienser till köttbullarna i havregrynen. Forma stora köttbullar. Lägg i en ugnsfast form, häll på tomater och kryddor och toppa med ost.
Baka tills köttbullarna är genomgräddade, det tar ca 30 minuter.
Servera med pasta och grönsaker.
Källa: Inspirationen kommer härifrån, men vi har ändrat lite med såväl kryddning som innehåll: https://www.svt.se/recept/ugnsbakade-kottbullar-med-fetaost
Reklam:
Lämna en kommentar