Ren- och älgskavsgryta med kantareller och lingon
Det här hade jag planerat att göra i början på sommaren, men så kom grillförbudet och ingenting blev gjort. Så jag gick här och planerade och funderade hur jag skulle få ihop det här. Jag hade en plan när jag började och wow alltså, ibland blir jag stolt över mig själv ;)
Ren- och älgskavsgryta med kantareller och lingon
till 3-4 portioner
25 g smör
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
240 g ren- och älgskav
4 dl grädde
1,5 msk kalvfond
2 msk mjöl
4 msk djupfryst hackad persilja
1 burk kantareller
1 dl lingon
till servering:
1 dl lingon att dekorera med
persilja till dekoration
potatis
Hemligheten med stekhällen är som vanligt att förbereda allt. Hacka lök och vitlök och lägg i en skål. Blanda grädde, fond, mjöl och persilja. Koka potatisen.
Smält smöret och fräs lök och vitlök en kort stund. Tillsätt köttet och fräs.
Slå på gräddblandningen och kantarellerna och låt fräsa upp. Häll på lingon och rör runt.
Servera med potatis.
Det är bara så vackert att titta på också!
Kommentarer
Julie Henriksen skrev 2018-09-12 klockan 19:55
Så sprekt at dere tar med kjøkkenet ut i naturen. Viltkjøtt og sopp hører høsten til, og smaker ekstra godt med lingon / tyttebær!
Reklam:
Lämna en kommentar