Annas bärtårta med dulce de leche
I våras var det dags för 2-årskalas och hela familjen var mer eller mindre sjuka, så orken var verkligen inte på topp. Frågade några kompisar om tips på enkel tårta och från Anna fick jag det här receptet. Det kan vara så att receptet från början kommer från ICA, men det låter jag vara lite osagt. Gott blev det iaf. En riktigt söt tårta som blir perfekt med en massa bär på toppen, så snåla inte på det.
Annas bärtårta
150 g smör
300 g digestivekex
1 burk karamelliserad mjölk (ca 400 g, även kallad dulce de leche)
1 1/2 dubbeldaim (à 56 g)
3 dl vispgrädde
1 liter bär (ex. jordgubbar, hallon, blåbär, persikor)
Klä insidan av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, med plastfolie.
Smält smöret. Mixa digestivekexen i en matberedare. Häll i smöret och mixa lite till. Tryck ut blandningen på bottnen av formen. Ställ i kylen 1 timme.
Finhacka daimen. Vispa grädden fast och blanda med 2/3 av daimkrosset.
Lossa kanten från bottnen. Lyft upp den, dra försiktigt bort plasten och lägg bottnen på ett fat. Bred på den karamelliserade mjölken. Lägg på daimgrädden.
Toppa med bär och resten av daimkrossen.
Reklam:
Lämna en kommentar