Tunnskuren högrev i kryddig soyasås
Den här årstiden lagar vi mycket mat i slowcookern, men det finns en hel del saker som inte mår bra av att ligga i den hela arbetsdagar när vi är iväg. Så därför använder vi gärna slow cookern på helgerna också. Dagens middag började helt utan någon plan och blev riktigt gott! Krämig god sås och perfekt kött. Fungerade utmärkt efter en runda i micron dagen efter också. Purjolöken till skapar en god krispighet vi gillar. Men du kan lika gärna blanda ner det i slutet av tillagningstiden om du hellre vill det.
Tunnskuren högrev i kryddig sojasås
till 4 portioner
TIPS: I vår 5,7 liters-gryta går det utmärkt att dubbla receptet. Men du bör lägga till 1 timme på tillagningstiden då.
1,3 kg högrev
0,5 dl majsstärkelse
en skvätt olja (gissar på att det var några tsk)
3 vitlöksklyftor
2-3 tsk hackad ingefära (finns djupfryst som fungerar utmärkt till detta)
1/2 tsk chiliflakes
0,5 dl kinesisk soja
3,5 dl vatten
0,5 dl socker
När 30 minuter återstår:
3 morötter (skala och grovriv)
ev. 1/2 purjolök (jag gillar purjolök, så jag slänger gärna ner den redan här)
till servering:
finstrimlad purjolök
rostade sesamfrön
ris
grönsaker. På fotot syns djupfryst wookblandning som steks upp.
Skär köttet i tunna strimlor. Lägg i en påse och häll över majsstärkelsen och skaka ordentligt. Lägg åt sidan.
Blanda ner de andra ingredienserna i slow cookern och rör runt. Rör ner köttet och sätt igång 5,5 timmar på low.
Du kan redan nu förbereda morötterna, skala och grovriv, lägg i en påse i kylen.
När det är 30 minuter kvar, rör ner morötterna och eventuellt skivad purjolök.
Servera med ris, finstrimlad purjolök och grönsaker.
Reklam:
Lämna en kommentar