Krämiga avokadosticks
Då har vi kommit fram till vår sista rätt i samarbetet med Vinston (se detaljer i slutet på inlägget). Och frågan är om vi inte sparat det bästa till sist, för dessa avokadosticks är verkligen en favorit hos mig. Den varma krämiga avokadon och det krispiga yttre som doppas i sås. Mmm :)
Krämiga avokadosticks
2 stora avokado
salt & peppar
1 dl vetemjöl
1 ägg
1 dl panko (en sorts mjöl som finns bland de asiatiska sakerna i matvarubutiken)
olivolja
dippsås (vi gjorde en snabbvariant med lite grekisk yoghurt, chilisås, limezest och saften från 1/2 lime)
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och skär avokadoköttet i tjocka strimlor. Doppa varje bit i mjöl och pensla med ett uppvispat ägg. Doppa sen i panko. Fördela bitarna på en ugnsplåt och droppa över olivolja. Ställ in i ugnen 15 minuter, tills de har fått fin färg.
Den här rätten passar utmärkt ihop med vinet:
Pata Negra Apasionado Verdejo Sauvignon Blanc Box
Artnr: 2127
Pris: 199 kr
Druva: 95% Verdejo, 5% Sauvignon Blanc
Doft: Fräsch intensiv doft av citrus, lime, tropisk frukt och örter. Smak: Fräsch och smakrik med toner av citrus, lime, tropisk frukt och örter.
Det här inlägget görs i samarbete med:
https://www.vinston.se
Kommentarer
Cicci skrev 2016-10-29 klockan 12:37
Då måste jag fråga :) ska det va de mjuka avokado eller de lite hårdare ?
Detta måste jag prova !!
KramC
Millan skrev 2016-10-31 klockan 12:41
Hej Cicci! Kul att du hittat hit. Lagom mogna skulle jag vilja säga :) Misstänker att smaken inte blir lika bra om de är omogna.
TLS skrev 2016-11-08 klockan 11:02
Panko är Japanskt ströbröd, inte mjöl.
Reklam:
Lämna en kommentar