Fyllda paprikor i slow cookern

Det har blivit många slow cooker-recept den här hösten, men det är bara att inse att det är bekvämt och gott med nygjord mat när man kommer hem från jobb. Det blir inte samma sak att laga en massa på helgen och sen micra. Och nä, jag får (tyvärr) inte betalt av Crock Pot för att säga detta, så ni kan lika gärna gå och köpa någon av konkurrenternas slow cooker-maskiner.

Hur som helst, lite köttfärssås-rester och den här middagen är snabbt fixad. Har du bara lite rester kvar så dryga ut med ris/linser/bönor. Till de här kokte jag upp lite röda linser och blandade med köttfärssåsen.

När det gäller det här receptet vill jag dock slå ett slag för att det ska göras på helgen istället. Efter 5 timmar på low är paprikorna färdiga och låter man dem stå på varmhållning några timmar till så blir de ganska sunkiga. De passar bra till lunchlådan dagen efter.

fyllda paprikor

Fyllda paprikor
till 6 paprikor

6 stora paprikor (det går bra med vilka färger som helst)
Det är vad som får plats i vår 5,7 liters-gryta.

köttfärssås
riven ost
Tips: Blanda gärna köttfärssåsen med riven ost innan du fyller paprikorna.

1 – 1,5 dl vatten

serveringsförslag
en klick creme fraiche eller yoghurt
sallad
riven parmesan

fyllda paprikor

Skär bort toppen på paprikan och pilla försiktigt bort alla kärnor.

Häll vatten i grytan, precis så att det täcker botten.

fyllda paprikor

Fyll paprikorna med köttfärssås och placera i grytan. Strö över riven ost.

Sätt igång på low 4-5 timmar eller 2,5 timmar på high. Osten kommer att ha smällt ner helt nu, så vill du ha lite extra ost är det bara att lägga på lite extra på slutet.

Lämna en kommentar




Reklam: