Tortellinipanna med smak av soltorkade tomater, basilika och parmesanost
4-6 portioner
Ingredienser:
500 gr färsk tortellini, helst med ostsmak
2 små kycklingfiléer
1 paktet á 140 gr bacon
2 dl grädde
2 dl mjölk
2 vitlöksklyftor
1,5 dl soltorkade tomater
1 + 0,5 dl riven parmesanost
2-4 msk hackad basilika (ca 0,5 kruka)
(0,5 kula mozzarellaost)
salt, svartpeppar, paprika/tacokrydda
Gör så här:
1. Knapperstek baconet och låt rinna av på ett hushållspapper.
2. Krydda kycklingfilén med paprika/tacokrydda och lite salt och svartpeppar (helst från kvarn). Bryn kycklingen så den får fin färg och sänk sedan värmen och lägg över ett lock på stekpannan. Låt kycklingen gå klart tills den har en innertemperatur av 70 grader.
3. I samma panna som du stekte kycklingen (obs! diska inte ur pannan), har du nu i grädde, mjölk, pressad vitlök, strimlade soltorkade tomater. Låt allting koka upp.
4. Häll över allt i en bägare och mixa slät med en stavmixer. Häll tillbaka ner i pannan. Smaka av med salt och svartpeppar efter tycke och smak. Låt såsen puttra på svag värme.
5. Koka upp vattnet och koka sedan tortellinin enligt förpackningen.
6. Skär upp kycklingen i tunna skivor.
7. Vänd ner basilika, den kokta tortellinin, bacon, kyckling, parmesanost (1 dl), mozzarella i tomatsåsen och låt allt bli genomvarmt men utan att det kokar!
8. Toppa med riven parmesanost och lite extra basilika om du så önskar.
Marias kommentar:
Det här blev gott och smakrikt! Servera med fördel med någon sallad till för att lätta upp rätten. Det fungerar bra att frysa och sedan värma igen. Konsistens på såsen kan dock ändra sig något, men smaken är densamma.
Reklam:
Lämna en kommentar