Nutellacreme till tårtfyllning
Det här med tårtor är verkligen inte min grej, så det är tur att vi har Maria som brukar sköta sånt här på bloggen. I höstas gjorde jag en tårta, den blev absolut ätbar och god, men inte riktigt det där extra jag hade tänkt mig. Däremot fyllningen, den var supergod!
Resten av receptet låter jag vara kvar i tidningen Elle Mat & Vin, där det kommer från. Fyllningen tänker jag däremot spara undan receptet på, för den ska användas igen!
Nutellacreme:
200 g rumsvarm Nutella
1,5 dl vispgrädde
1 msk rivet apelsinskal från ekologisk apelsin
Blanda Nutellan med 0,5 dl av grädden så att Nutellan blir mjukare. Vispa resten av grädden ganska hårt. Tillsätt Nutellan och rör så att det blir väl blandat. Blanda ner det rivna apelsinskalet och kyl krämen.
Källa: Elle Mat & Vin 7/15.
Reklam:
Lämna en kommentar