Pasta med parmesansås
Julhelgerna är över och det är dags att ladda lunchlådorna igen. Receptet fungerar både som kall eller varm lunchlåda.
Pasta med parmesansås
till 4 portioner
400 g pasta
2 dl creme fraiche
50 g finriven parmesanost
en skvätt citronsaft
salt & peppar
hackad dill
1/2 vitlöksklyfta
till servering:
grönsaker ex. sparris eller sockerärtor
räkor eller kräftstjärtar
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
Blanda ihop creme fraiche, parmesan, citronsaft, salt, peppar och dil. Skala och pressa i vitlöksklyftan. Blanda med pastan.
Koka eller stek eventuellt grönsakerna.
Fördela i lunchlådor. Om du vill äta pastan kall kan du lägga ner räkor/kräftstjärtar direkt i lådorna. Tänker du micra pastan så lägg räkorna/kräftstjärtarna i en egen låda/påse.
Källa: inspiration till detta kommer från Matlådan – kokboken för ett smartare liv
Reklam:
Lämna en kommentar