Nougatkladdkaka
Ca 12 bitar
Ingredienser:
100 gr smör
100–200 gr nougat (beroende på hur mycket nougatsmak du vill ha)
2 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
2 ägg
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Bryt nougaten i bitar och låt den smälta ihop med smöret på eftervärmen. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner dem i kastrullen. Knäck i äggen och blanda ihop till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 20–22 cm i diameter.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–25 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Servera gärna kakan med vispad grädde.
Källa: http://tidningenhembakat.se/bloggar/lindas-bakskola/nougatkladdkaka/
Marias kommentar:
Gillar du nougat så gillar du garanterat denna kladdkaka! Jag gillar inte ströbröd på kanten på min kaka så jag bröar formen med vetemjöl i stället som ger en snyggare kant tycker jag.
Låt kakan vila ordentligt innan du serverar den så den hinner sätta sig. Grädda inte kakan för länge, den ska vara kladdig! Fungerar finfint att frysa om det skulle bli något över. Jag bakade min i en vanlig springform som är närmare 24cm i diameter. Sikta på den kortare gräddtiden i och med att kakan blir tunnare i denna form!
Reklam:
Lämna en kommentar