Ugnsomelett med sommargrönt
Har du potatis över från gårdagen är detta en riktigt bra rätt att använda dem till. Vad det gäller grönsakerna så bara släng ner vad du tycker om. En perfekt “rensa kylskåpet på grönsaker”-rätt. Eftersom den är vegetarisk och det inte är något dyrt kött i rätten kan du istället lägga pengarna på någon riktigt god ost.
Ugnsomelett med sommargrönt
till 4 portioner
500 g potatis
1 bunt sparris
1 broccoli (ca 250 g)
100 g salladsärtor
150 g färdiga bondbönor
4 salladslökar
10 ägg
persilja
150 g riven ost (någon med riktigt mycket smak, gärna getost)
3 msk olivolja
Skala och skär potatisen i 5 mm tjocka skivor. Koka tills de är nästan klara. Undertiden, skär sparris i bitar (ca 4 cm), broccoli i mindre buketter och skiva salladslöken. När potatisen är klar kokar du sparris och broccoli nästan färdiga de också.
Sätt ugnen på 200 grader. Häll olivolja i botten på en form. Lägg den skivade salladslöken i formen och ställ in i ugnen några minuter, så att löken börjar mjukna. Lägg i potatis och resten av grönsakerna.
Vispa äggen och blanda med hackad persilja. Häll blandningen i formen. Toppa med riven ost. Ställ in i ugnen ca 20 minuter, tills äggstanningen är fast.
Reklam:
Lämna en kommentar