Pasta med tryffel och broccoli
Enkelt och lättlagat, men ändå med lite lyxig känsla då tryffeln i osten verkligen får sätta smak på såsen.
Pasta med tryffel och broccoli
till 3 personer
2 schalottenlökar
2 msk olivolja
200 g rökt skinka
2 dl creme fraiche
1 förpackning Castello White with Truffle (en vit mögelost med tryffel)
ev. 2 dl mjölk
250 g broccoli
peppar
citronsaft
ev. idealmjöl
pasta (ca 400 g)
till servering:
tomater
Koka pasta enligt anvisningar på förpackningen.
Hacka lökarna fint och fräs i lite olja tills de börjar mjukna.
Skär skinkan i strimlor och låt fräsa med löken en kort stund. Tillsätt creme fraiche. Skär bort kanterna på osten och skär osten i mindre bitar. Blanda ner i såsen och låt smälta på svag värme.
Skär broccolin i små buketter och lägg ner i såsen. Tillsätt eventuellt lite mjölk så att broccolin täcks. Låt puttra tills broccolin börjar mjukna.
Smaka av med peppar och citronsaft. Vill du ha lite tjockare sås, red av med idealmjöl på slutet.
De gigantiska pastaskruvarna kommer från Lidls Deluxe-sortiment.
Reklam:
Lämna en kommentar