Nutellafudge
Nutellafudge
Ingredienser:
1 burk kondenserad mjölk
150 gr mörk choklad
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl (312 gr) Nutella
3 msk (45 gr) rumsvarmt smör
0,5-1 tsk flingsalt
Gör så här:
1. Hacka chokladen och blanda sedan ihop den tillsammans med övriga ingredienser förutom flingsaltet i en bunke eller kastrull som du sedan sätter över ett vattenbad.
2. Vattnet ska sjuda och ska inte vidröra bunken/kastrullen.
3. Rör tills allting har smält och blanda ihop smeten väl.
4. Häll upp smeten i en form klädd med bakplåttspapper (ca 20×20 cm alt. en större avlång limpform).
5. Släta till ytan om det behövs och strössla sedan över flingsaltet.
6. Låt svalna, helst i rumstemperatur och förvara den sedan i kylen.
7. Skär upp bitar med en kniv. Du kan behöva spola kniven i lite varmvatten mellan varven för att få till snygga bitar.
8. Förvara i en lufttäta burk i kylen.
Källa: Matstugan och ytterst lite ändrat av mig
Marias kommentar:
Jag lätt min fudge stå framme i rumstemperatur tills den hade svalnat något och sedan satte jag in den i kylen. Tog fram den och skar bitar och la upp den. Inga problem med att den rann ut eller något sådant. Himla god och det blev lite vuxnare smak i och med flingsaltet ovanpå som blev en finfin smakbrytning. Tummen upp härifrån!
Kommentarer
Sussi skrev 2014-12-17 klockan 21:24
Låter helt fantastiska. :) Men man ska alltså inte koka burken med kondenserad mjölk först? Såg på Matstugans kommentarer att folk hade problem med att det inte ville stelna. Stelnade dina som de skulle?
Maria skrev 2014-12-17 klockan 21:37
Sussi: Du ska inte koka burken med kondenserad mjölk först. Du blandar bara samman alla ingredienser och sedan kör du allt över vattenbad som beskrivningen ovan.
Lätt min nutellafudge stå framme i rumstemperatur i någon timme och sedan ställde jag in den i kylen. Fasta och fina bitar! Inga problem med att få den att stelna.
Himla gott blev det och jag gillar att flingsaltet bryter av smakmässigt mot det söta. Prova och se vad du tycker!
Lycka till!
Sussi skrev 2014-12-22 klockan 16:03
Fudgen blev jättebra! Fast och mycket god. :)
Reklam:
Lämna en kommentar