Bröd och kakor – Baka utan gluten
Det här med glutenintolerans är inte lätt, har jag förstått. Mina allergiska vänner klagar över att det är svårt med recept för nybörjaren. Själv är jag dålig på att bjuda på goda fikor med hänsyn till just glutenintolerans. Och kanske var det därför den här boken lockade mig.
Fler och fler i Sverige blir känsliga mot gluten. Nu kommer bakboken med naturligt glutenfria ingredienser med recept på både bröd, kakor och bakverk. Recepten är anpassade efter de råvaror vi har i Sverige och utgår från ekologiska råvaror som smakar mer och är både saftigare och nyttigare jämfört med bröd bakade av glutenfria mjölmixer. Samtliga recept är näringsberäknade av en dietist.
Källa: http://www.ordalaget.se
Boken börjar med flera sidor som går igenom de olika ingredienserna man kan använda.
Recept på Lingonscones och dessutom finns det tips på hur man kan göra det mjölkfritt. Detta borde till och med jag kunna få ihop till en brunch någon dag.
Recept på Frökex.
Vissa recept hade nog mått bättre av att inte ha med foto, för dessa Chocolate chip chookies ser helt ärligt ut som att någon misslyckats med något av Roy Fares fantastiska kakor.
Morotstårta med variant för att göra den mjölkfri också.
Boken är fylld av allt från bröd till mjuka kakor och småkakor. Det finns även förslag på frukostar och marmelader, nötsmör och smoothies. Jag kan väl ärligt säga att detta inte kommer att bli den mest använda boken här hemma, men jag uppskattar att det faktiskt finns en bok som verkar vettigt när vi kommer till det här med att baka utan gluten.
Perfekt som julklapp till den som själv behöver lite inspiration eller den som ofta har gäster med glutenintolerans.
Bröd och kakor – Baka utan gluten
av Mekto Ganic
ISBN 978-91-7469-081-1
Reklam:
Lämna en kommentar