Markus höst- och vintermat
Markus Aujalay har medverkat i ett flertal svenska matlagningsprogram och gett ut flera kokböcker. Nu är det dags igen och denna gång är det på temat höst- och vintermat.
Redan när jag bläddrade genom den första gången var jag tvungen att börja sätta postitlappar på recept jag vill testa.
Foliebakade palsternackor med citron och timjan är inget svårt att göra, och ugnsbaka rotfrukter gör vi ofta. Men med såhär fina foton får man en påminnelse om att det faktiskt är gott att bara göra palsternackor.
Många av recepten känns som riktig svensk husmanskost. Kålsoppa med kummin och fläskkorv är redan inskriven i matplaneringen framöver, så det ska testas.
Boken är fylld av snygga foton.
Ännu ett enkelt recept på tillbehör.
En vintersallad med tomat, fänkål, rödlök och oliver.
Millans kommentar: Jag hittade många recept vi vill testa i den här boken. Boken är snyggt formgiven och vid första anblick verkar recepten välskrivna. Det finns en hel del förslag på olika tillbehör, alltså inte hela recept på middagar. Boken är uppdelad efter höst- och vintermånaderna och när vi kommer till december finns det flera lockande förslag på saker till julbordet. Jag har en känsla av att det kommer bli mycket lagat från den här boken framöver!
Markus höst- och vintermat
av Markus Aujalay
ISBN: 9789186623487
Förlag: The Bearded Lady
Reklam:
Lämna en kommentar