Varmrökt lax serverad med romsås och potatissallad
Varmrökt lax är verkligen gott och passar perfekt med den här potatissalladen av Paolo Roberto. Riktigt god sommarmat!
Varmrökt lax serverad med romsås och potatissallad
till 3 portioner
300 g varmrökt lax
Romsås
2 dl creme fraiche
1/2 – 1 burk röd eller svart rom (den svarta rommen färgar ner creme fraichen så att den blir en ljuslila röra, om du inte gillar det så använd istället den vegetariska tångrommen)
Rör ihop ingredienserna och låt stå i kylen tills det är dags att servera.
Potatissallad
10 små potatisar (helst färskpotatis)
1/2 finstrimlad fänkålsstånd
12 st rädisor, skivade eller i bitar (vilket var slut i affären, så vi hade i sockerärtor istället)
1 liten strimlad rödlök
50 g grovhackad rucola
2–3 msk kapris
Dressing:
0,75 dl olivolja
2 msk rödvinsvinäger
1 msk strimlad mynta
1 msk strimlad basilika
1 msk gräslök, finstrimlad
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Borsta, skölj och koka potatisen mjuk, men ej överkokt, i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av och svalna. Skär sedan potatisarna i halvor eller kvartar, beroende på storlek. Lägg potatisen i en stor salladsskål.
Blanda ner fänkål, rädisor, lök, rucola och kapris i salladsskålen.
Rör ihop samtliga ingredienser till dressingen i en stor skål.
Häll dressingen över salladen och, för att få en välblandad potatissallad med alla ingredienser hela och snygga, skaka skålen försiktigt och häll sedan salladen mellan de två skålarna några gånger.
Smaka av med salt, peppar och eventuellt ytterligare lite olja och vinäger.
Låt salladen stå och dra en stund innan den serveras.
Källa: http://www.recept.nu/paolo_roberto/sallader/gronsaker__potatis_och_andra_rotfrukter/potatissallad/
Reklam:
Lämna en kommentar