Tidningen Äkta mat
Högen med tidningarna “Äkta mat” där hemma växer sig större och större, men ändå har jag svårt att bestämma mig för vad jag tycker om den. Det är definitivt en mattidning som sticker ut från mängden. Den är inte full av recept i stil med Mat magasinet, inte heller lika flådig och snygg som Elle Mat & Vin, men ändå är det något särskilt med den. Den visar maten som den är och är istället full med “oromantiska” artiklar om allt från Abborrar till stekpannor. Kunskap om mat, mer än lockande recept, även om det givetvis finns en hel del sånt också.
I varje nummer svarar Lisa Förare Winbladh på läsarnas frågor.
I senaste nummret finns en special om Plommon och massa spännande recept.
Det finns en hel del att lära sig i varje nummer.
Det bästa sättet att tina fryst torskfilé, köttfärs eller någon annan råvara är att lägga (den täta!) påsen i kallt vatten i diskhon eller i en stor skål. Vattnet leder värme mycket bättre än luft och tinar maten snabbt. Men den ska bara komma upp i kylskåpstemperatur, därefter lägger man inden i kylen för att hejda bakteriernas framfart.
Källa: Älska mat nr 5 – 2014
En liten varning vill jag dock utfärda. När de skriver om köksprylar är risken stor att önskelistan växer. Plötsligt inser jag att jag måste ha en rostfri stekpanna och de är visst inte billiga..
Har du läst något nummer? Vad tycker du?
Äkta mat – www.aktamat.se
Reklam:
Lämna en kommentar