Franska örtfärsbiffar med ugnsbakade rotfrukter
Franska örtfärsbiffar med ugnsbakade rotfrukter
till 3-4 portioner
400 g nötfärs
3/4 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk franska örter
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl matlagningsgrädde
2 tsk smält smör
Sås:
1 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
2 tsk konc kalvfond
1 tsk soja
1/2 tsk franska örter
Ugnsbakade rotfrukter:
500 g potatis
500 g rotsaker, ex. morötter, kålrot, palsternacka, gul lök
6 msk smör
1/2 tsk salt
1 msk örtkryddor
Sätt ugnen på 225 grader.
Ugnsbakade rotfrukter:
Skala potatis, morötter och lök. Skär allt i bitar eller klyftor. Lägg smöret i en liten långpanna och låt det smälta i ugnen. Ta ut långpannan och lägg i rotfrukterna. Krydda och vänd runt. Stek i mitten av ugnen ca 30 min.
Biffarna:
Blanda färs, salt, peppar, örter, vitlök och matlagningsgrädde. Forma färsen till 8 biffar. Stek dem i smör i en teflonpanna ca 4 min på varje sida. Ta upp dem.
Sås:
Häll matlagningsgrädde, fond, soja och örter i pannan. Låt det koka upp. Lägg tillbaka biffarna i såsen.
Servera biffarna med de ugnsstekta rotfrukter.
Reklam:
Lämna en kommentar