Sockerbullar
Ännu ett recept som försvann när vi uppdaterade Salt&Peppar, men nu är det tillbaka och jag är plötsligt väldigt sugen på sockerbullar!
Sockerbullar
ca 30 bullar
50 g jäst för söta degar
4 dl mjölk, fingervarm
175 g smält smör
1 ägg, lätt vispat
1 dl strösocker
1/2 tsk salt
ca 1 1/2 liter vetemjöl
Fyllning:
3 dl fast vaniljkräm (gör egen eller köp färdig)
Garnering:
ca 30 g smält smör
1/2-1 dl strösocker
Vispa ut jästen i mjölken.
Tillsätt smör, ägg, socker och salt. Arbeta ned så mycket mjöl att det blir en hanterbar deg.
Låt jäsa ca 45 minuter under bakduk.
Dela i ca 30 bitar och forma till runda bullar. Placera dem på bakplåtspapper. Låt jäsa ca 15 minuter under bakduk.
Gör hål i bullarna och fyll med vaniljkräm. Låt jäsa ytterligare 20 minuter.
Grädda bullarna mitt i ugnen, 225 grader 10 minuter. Pensla med smör och strö över socker.
Reklam:
Lämna en kommentar