Apelsinmuffins
Det fanns en tid när jag bakade massor av muffins. Det var långt innan Salt&Peppar hade en blogg. I senaste uppdateringen försvann alla mina gamla muffinsrecept härifrån och jag trodde inte att någon skulle sakna dem, men jag hade fel. Så den här veckan får ni tillbaka en dröse av dem. Håll till godo :)
Apelsinmuffins
100 g smör
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
Rivet skal och saft från 1 apelsin
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
glasyr:
1/2 dl vispgrädde
100 g vit choklad
1 dl florsocker
3 msk kokosflingor
Smält smöret i en kastrull, låt svalna något.
Vispa ägg, socker och vanilsocker. Tillsätt det smälta smöret, apelsinskalet och apelsinsaften, mjöl och bakpulver. Rör till en slät smet.
Fyll muffinsformarna med smeten till 3/4. Grädda i 200 grader i 15 minuter. Låt dem kallna.
Glasyr:
Koka upp grädden och rör ner chokladen i bitar.
Dra kastrullen från värmen och rör tills chokladen smält.
Blanda ner florsockret, rör tills det smält.
Bred på glasyren och strö kokosflingor över.
Reklam:
Lämna en kommentar