Morotssoppa med ingefära
Vintertid och tid att sitta i soffan och läsa tidningar. I en av tidningarna hittade jag den här kalorisnåla soppan som faktiskt var god!
Morotssoppa med ingefära
4 portioner (ca 277 kcal per portion)
10 morötter (ca 1 kg oskalade)
2 vitlöksklyftor
2 gula lökar
2 msk färsk riven ingefära
2 msk olivolja
1 liten vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
salt och vitpeppar
2 tsk sambal oelek (ta det lugnt med detta! Jag vet inte hur de olika fabrikaten med sambal oelek skiljer sig från varandra, men den sorten vi hade hemma var riktigt stark!)
till servering:
4 msk gräddfil
1/2 dl rostade pumpafrön
Skala morötterna och skär i slantar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs alltsammans i olivolja tillsammans med ingefäran i en kastrull på medelvärme. Tillsätt vatten och buljongtärningar och låt koka på medelvärme i ca 15 minuter. Mixa soppan slät och krydda med salt, vitpeppar och sambal oelek.
Häll upp soppan och toppa med gräddfil och pumpakärnor.
Källa: Tidningen ShapeUp Nr 1 – 2014
Reklam:
Lämna en kommentar