Ingefärssill
Så var julafton över och vi har både ätit gott och haft det trevligt. Jag kommer lite senare att bjuda på bilder från julaftonsfirandet, men de är fortfarande kvar i kameran och jag orkar inte fixa det just nu. Mys i soffan är det som gäller :) Men, jag bjuder däremot på ett recept som blev väldigt uppskattat. Sillen är ingen vacker syn där den ligger i burken, men oj vad fräsch och god den var. Alla var överrens på julafton om att den var en höjdare!
Ingefärssill
1 burk (420 g) inläggningssill, skuren i mindre bitar
1 dl ättika, 12%
2 dl socker
3 dl vatten
40 g färsk riven ingefära
1 st lagerblad
10 st vitpepparkorn, krossade
10 st enbär, krossade
Koka upp ättika, socker och vatten tillsammans med kryddorna och låt svalna.
Lägg sillen i en burk och häll över den kalla lagen. Ställ kallt i minst 1 dygn före servering.
Källa: http://mittkok.expressen.se/recept/ingefarssill/
Reklam:
Lämna en kommentar