Dilldoftande fisksoppa med halloumi
Kul att vi fått så många nya läsare som hittat hit från tidningen City! Välkomna! Dagens recept i tidningen City är denna härliga fisksoppa. Vad det gäller grönsakerna är det bara att tömma lite vad som råkar finnas hemma. Lite sellerirot är exempelvis supergott. Vill du ha soppan ännu matigare kan du lägga i ett par potatisar.
Dilldoftande fisksoppa med halloumi
till 4 portioner
1 gul lök
2 stjälkar selleri
2 morötter
10 cm purjolök
1/2 fänkål
en rejäl klick smör
6 dl vatten
2 msk fiskfond
2 msk tomatpuré
0,5 tsk honung
fiskkrydda (välj någon sort du gillar)
1 msk sesamfrön
1/2 msk djupfryst dill
200 g vit fisk (exempelvis torsk, fryst går fint)
200 g småtomater
250 g halloumi
salt och peppar
till servering:
bröd
Skölj, skala och skär alla grönsakerna i mindre bitar. Fräs dem mjuka i lite smör i samma kastrull som soppan ska lagas i.
Tillsätt vatten, buljong, tomatpuré och honung. Låt koka upp och lägg i kryddorna.
Skär fisken i mindre bitar och lägg ner i soppan och låt puttra några minuter. Dela tomaterna på hälften och lägg i. Skär halloumin i små tärningar och lägg i. Låt stå på eftervärme tills fisken är färdig och halloumin blivit varm.
Smaka av med salt & peppar. Servera med bröd.
Reklam:
Lämna en kommentar