Glaze till grillat kött
Ingredienser:
0,5 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
1 dl ketchup
0,75 dl terriyakisås
1 dl råsocker
0,5 dl honung
1 msk balsamvinäger
2 krm chipotle chili
1 msk olja
Gör så här:
1. Finhacka löken och mjukstek den i lite olja utan att den tar färg. Pressa i vitlöken efter en stund och låt den steka med ytterligare i någon minut.
2. Ha i resten av ingredienserna och låt allting koka på svag värme i 5-10 minuter.
3. Smaka av om du vill ha mera chilihetta eller inte
4. Pensla på köttet i slutet mot grillningen. Vänd ofta så att inte glazen bränns.
Smaklig måltid!
Marias kommentar:
Penslade på förkokta revbenspjäll med denna glaze och den gav god smak till köttet. Det gäller som sagt var att vända ofta då köttet annars lätt bränns. Du kan givetvis använda glazen även till annat kött. Blir det något över så går den att spara i en tätslutande burk i några dagar.
Reklam:
Lämna en kommentar