Gudfaderns pasta
4-5 portioner
Ingredienser:
400 gr lövbiff i strimlor
1,5 gul lök
2 vitlöksklyftor
(300 gr champinjoner)
5 msk tomatpuré
5 dl grädde (valfritt fetthalt)
1,5 msk Grand Marnier
salt, svartpeppar
persilja
100 gr riven parmesanost
pasta
Gör så här:
1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Strimla lövbiffen och fräs den i omgångar i smör så att den får fin yta, salta och peppra. Lägg köttet åt sidan medan du steker löken.
2. Finhacka löken och vitlöken. Mjukstek den i lite smör. OBS! Den ska inte ta färg.
3. Skiva champinjonerna och stek dem, salta och peppra.
4. Blanda ihop svamp och löken, ha i tomatpurén och blanda sedan i grädden.
5. Smaka av med likören och ev. mera salt och peppar. Låt allting koka upp och puttra sedan på svag värme i ca 5 minuter.
6. Häll i köttet och låt allting blir genomvarmt.
7. Blanda ihop pastan med såsen i en stor skål. Strö över persilja och rejält med riven parmesanost.
Källa: Husmorsorna – the Ultimate köksalmanacka
Marias kommentar:
Har skippat champinjonerna då maken inte är särskilt förtjust i svamp och persilja är inget jag brukar ha hemma så det har jag också skippat. Rätten blir inte så färgglad tack vare detta och utseendemässigt är det inte den vackraste rätten direkt, men ack så gott!
Detta är ett snabbt recept och det smakar riktigt gott! En klar favorit här hemma som även den 4-åriga dottern äter med god aptit och tycker är mums filibabba!
Reklam:
Lämna en kommentar