Lax med dill och parmesantäcke
En fantastiskt saftig lax under ett täcke med dill och parmesan. Till detta ett blomkålsmos som smälter i munnen. Mmm.. det blev inga rester kvar till min lunchlåda av det här.
Lax med dill och parmesantäcke
till 4 portioner
500-600 g laxsida
1 dl vatten
1/2 fiskbuljongtärning
täcket:
3 msk ströbröd
2 msk dill (går utmärkt med djupfryst)
1/2 msk torkad basilika
4 msk riven parmesanost
1/2 citron, rivet skal
tillbehör: blomkålspuré
500 g mandelpotatis
1 blomkålshuvud (ca 600 g)
1 l mjölk + salt
1 dl creme fraiche
1 klick smör
salt
peppar
tillbehör:
ångkokt broccoli
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg laxen i en ugnfast form. Blanda vatten och buljongtärning och häll runt fisken.
Blanda ströbröd, dill, basilika och parmesanost. Riv i skalet från citronen. Krydda med salt och peppar. Lägg örtblandningen ovanpå laxen. Ställ in i ugnen i 15-20 minuter.
blomkålspuré: Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Ansa och skär blomkålen i mindre bitar. Lägg i en kastrull. Tillsätt mjölk och salt. Koka blomkålen mjuk.
Häll av potatisen och blomkålen (spara ca 2 dl av mjölken från blomkålen).
Mixa potatis, blomkål, creme fraiche och smör till en luftig puré. Späd med mjölken. Smaka av med salt och peppar.
Reklam:
Lämna en kommentar