Parmesantoppad kotlett med ärtskottsmos
Lite enkla kotletter serverade med ett mos, smaksatt av ärtskott blir perfekt vardagsmat. Med lite matlagningsgrädde i moset istället för den gigantiska smörklicken jag helst vill ha i blir detta nästan bantarmat ;)
Parmesantoppad kotlett med ärtskottsmos
till 3-4 portioner
3-4 fläskkotletter
1/2 dl riven parmesan
grillkrydda
smör
ärtskottsmos
700 g potatis
1 dl grädde (för smalare variant går det bra med matlagningsgrädde)
1/2 dl riven parmesan
ärtskott
tillbehör:
ångkokta grönsaker (morötter, broccoli, sockerärtor)
på fotot syns även en tomatsallad (tomat, salladslök, balsamico och blandade örtkryddor)
ärtskottsmos:
Skala potatisen och koka den mjuk. Hall av vattnet (men spara 1-2 dl). Gör ett mos med potatis, grädde, ost, salt & peppar. Tillsätt eventuellt vattnet för få rätt konsistens på moset. Klipp av de översta topparna på ärtskotten och blanda ner.
Krydda kotletterna med grillkrydda och stek i en rejäl klick smör. När de är färdiga, strö över parmesan.
Servera kotletterna med moset och ångkokta grönsaker.
Reklam:
Lämna en kommentar