Tomaträkor med nudlar
Det här hade kunnat vara ett recept på snabblagad vardagsmat, men det är inte snabblagat när man behöver skala ett kilo räkor först. Men det går trots allt snabbt att göra och visade sig vara ett gott vardagsrecept. Färsk ingefära är verkligen gott! Och har du köpt hem ingefära så passa på att laga massa annat med ingefära. Titta in i det här gamla blogginlägget för mer inspiration; Ingefära – en favoritkrydda.
Tomaträkor med nudlar
till 3 portioner
1 kilo räkor med skal
1 burk böngroddar (ca 410 g)
1/2 purjolök
3 msk olivolja
1/2 – 1 msk finhackad färsk ingefära
2 msk tomatpuré
2 msk chilisås
salt & peppar
1,5 dl vatten
tillbehör:
ris eller nudlar
på fotot syns även paprika och morotsstavar
Skala räkorna. Låt böngroddarna rinna av. Ansa och strimla purjolöken
Fräs purjolöken i oljan i en stekpanna eller wok ca 3 minuter. Tillsätt ingefära, tomatpuré, chilisås, salt och peppar och rör om. Häll på vattnet och låt koka upp.
Vänd ner räkor och böngroddar och ta pannan från värmen.
Servera räkorna med ris eller nudlar
Källa: Inspirationen till detta kommer från boken “Smaker från hela världen: Kina, Ur Allt om Mat”. Men här presenteras det så som vi valde att göra det.
Reklam:
Lämna en kommentar