Leilas Choklad- och lavendel Cupcakes
När Leila står där i tv-rutan och säger “jag älskar choklad“, så tror jag på henne! Och när hon gör muffins som får det att vattnas i munnen på mig. Då måste jag testa!
Mamma och lillebror dök upp för att provsmaka och muffinsen fick tummen upp! Udda och konstigt med lavendel men gott.
Leilas Choklad- och lavendel Cupcakes
3 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 msk kakao
1 nypa salt
50 g smör
1 dl vispgrädde
1 msk lavendel (färsk eller torkad)
2 msk kallt kaffe
100 g mörk choklad 70 %
Topping:
250 g mörk choklad 70%
1,5 dl vispgrädde
1 msk lavendel (färsk eller torkad)
2 msk honung
1 nypa flingsalt
1 msk smör
100 g creeme cheese
strössel
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao, och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
Koka upp smör, vispgrädde och lavendel låt det koka i cirka en minut.
Blanda detta i äggsmeten och tillsätt kallt kaffe och gräddkoket.
Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
Rör ner chokladen i smeten.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 3/4 med smet.
Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Prova med en sticka, de ska inte vara kladdiga. Låt svalna.
Topping:
Hacka chokladen fint i en hushållsmixer (så att det nästan blir pulver av det).
Koka upp vispgrädde, lavendel, honung, flingsalt och häll den över chokladen under mixning, tillsätt smör och creme cheese och “pulsmixa”.
Fyll frostingen i en spritspåse med tyll och spritsa på varje cupcake. Garnera med strössel.
Kommentarer
Catty skrev 2008-06-02 klockan 10:21
Det ser underbart ut :) men jag är skjeptisk mot det där med lavendel :) haha
Reklam:
Lämna en kommentar