Kycklinggryta med torkade aprikoser
För mer än ett år sedan såg jag ett recept på Kung markattas blogg skrivet av Mikaela. I texten skrev hon:
Denna rätt är nog min absoluta vardagsfavorit! Kombinationen mango, sambal och soja gör alla rätter goda och jag använder den i nästan alla grytor.
Jag skrev ut receptet och tänkte att detta ska testas, men sen blev receptet liggande. Men nu har vi testat och vi kan faktiskt inte annat än att hålla med om att detta är en god vardagsgryta. Mättande med både kyckling och bönor dessutom lättlagad. Detta kommer vi att göra igen.
Kycklinggryta med torkade aprikoser
4 portioner
400 g kycklingfilé
1 lök
1 vitlöksklyfta
2 msk smör
1 dl aprikoser (strimlade)
2,5 dl matlagningsgrädde
2 msk mango chutney
1 tsk sambal oelek
några droppar soja
1 burk blandade bönor (GoGreen har en bra variant med förkokta borlottibönor, kikärter och stora vita bönor)
salt och peppar
ris
persilja
grönsaker (på fotot kronärtskocksbottnar med salt och citronsaft)
Skär kycklingen i mindre bitar. Finhacka löken och vitlöken. Fräs kyckling och lök i lite smör.
Strimla aprikoserna och blanda ner dem i grytan tillsammans med sambal oelek, grädde, mango chutney och soja. Låt småputtra under lock tills kycklingen är klar, ca 8 min. Skölj bönorna och vänd sedan ned dem i grytan. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris blandat med persilja
Källa: Originalreceptet finns inte längre kvar på nätet.
Kommentarer
Anna/Frostrosor skrev 2011-12-10 klockan 11:19
Ser ju onekligen hur gott ut som helst! Jag brukar ha torkade aprikoser i en vegatarisk kikärtsgryta men denna måste nästan testas!
milla skrev 2011-12-12 klockan 20:01
Gott med aprikoser i mat.
Reklam:
Lämna en kommentar